Om aan de stijgende vraag naar geparboilde langkorrelrijst te kunnen blijven voldoen, gaat Mars Olen uitbreiden.


De duurzame capaciteitsuitbreiding moet Mars Olen toelaten op jaarbasis 25.000 ton extra Uncle Ben’s® en Suzi Wan® rijst te produceren.

Maandag vond de eerste spadesteek van de uitbreiding plaats in aanwezigheid van ondermeer Marcel Bellens, burgemeester van Olen, Koen Helsen, Gedeputeerde van de Provincie Antwerpen, en tal van andere prominenten uit overheid, politiek en bedrijfsleven.

Investering vanuit langetermijnvisie van Mars
De langetermijnvisie van het moederbedrijf Mars, Inc., één van de grootste familiebedrijven ter wereld, zorgt ervoor dat ook in economisch moeilijkere tijden investeringen mogelijk blijven.

Door de capaciteitsuitbreiding van de Kempense vestiging zal er in de toekomst vanuit Olen jaarlijks 115.000 in plaats van 90.000 ton Uncle Ben’s® en Suzi Wan® rijst verwerkt en verstuurd kunnen worden, zowel binnen als buiten Europa. Van de rijst die in Olen wordt geproduceerd, is 94% procent bestemd voor de export naar meer dan 30 landen. Hiermee is Mars Olen één van de grootste rijstproductie-eenheden in Europa.

De investering in Olen is een nieuwe mijlpaal voor de vestiging én een bevestiging van het geloof van Mars, Inc. in de Olense site als wereldwijd expertisecentrum voor rijst. Xavier De Buysscher, Plant Director van Mars Olen, legt uit: “Door het uitbouwen van een state-of-the-art rijstverwerkingsproces willen we bij Mars onze ambitie onderlijnen om een echte voorbeeldrijstfabriek te bouwen. Dit moet ons bedrijf in staat stellen verder operationeel te verbeteren en zo de meest geprefereerde rijstleverancier in Europa te blijven.”

Duurzaamheid als sleutelwoord
De uitbreiding past perfect binnen de visie van Mars Olen waarbij duurzame werkgelegenheid centraal staat. Anderzijds gaat Mars Olen bij de uitbreiding gebruik maken van innovatieve technologieën die minder energie verbruiken en het bedrijf dichter brengen bij haar ambitie om tegen 2020 volledig CO2 neutraal te zijn. Ten slotte is de rijstproductie één van de speerpunten van Mars’ nutritioneel beleid waarmee het voedingsbedrijf actief wil bijdragen aan de gezonde voeding van haar consumenten.

Foto's Sander Laridon / N.